Conditii

1.Conditii generale:

a.Clientul trebuie sa citeasca cu atentie clauzele prezentului contract inainte de a-l semna.
b.Clientul trebuie sa dovedeasca cu documente legale faptul ca intruneste conditiile impuse de acest contract.
Aceasta clauza din contract este sustinuta cu semnatura clientului.

2.Obiectul contractului:

Inchirierea de autoturisme de catre o persoana fizica sau juridica, aceasta fiind destinata utilizarii autoturismelor numai pe teritorul Romaniei.

3.Durata contractului poate fi modificata de catre client sau proprietar numai prin intocmirea si semnarea unui alt contract de inchiriere.

4.Varsta legala: Varsta minima pentru inchiriere este de 21 ani si vechimea permisului de conducere minim 1 an.
Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea autoturismelor catre un anumit client fara explicatii ulterioare.

5.Livrare si returnare:

a.Autoturismul este livrat clientului in conditie generala buna, fara defecte, iar orice neregula constatata de client trebuie comunicata imediat proprietarului in momentul livrarii.
b.Clientul este de acord sa returneze autoturismul cu documentele masinii, cu accesorii in bune conditii proprietarului la data si locatia stabilita de comun acord in momentul intocmirii contractului.
c.Mai mult de 3(trei) ore intarziere fata de ora stabilita in contract ( in cazul in care clientul nu instiinteaza anterior proprietarul) confera proprietarului dreptul de a anunta imediat politia pentru tentativa de furt.

6.Conditii de utilizare: Clientul este de acord ca autoturismul sa nu fie condus:

a.in contraventie cu legile de circulatie, vamilor sau alte legi;
b.pentru a transporta marfa sau persoane in schimbul anumitor sume de bani;
c.pentru a trage sau impinge orice vehicul;
d.sub influenta alcoolului sau drogurilor de catre client ori alta persoana din anturajul acestuia sau orice alta substanta ce ii poate incetini viteza de reactie.
e.in cazul unor defectiuni reparatiile trebuiesc facute de catre o persoana autorizata;
f.in cadrul uni curse, de orice natura sau concurs;
g.autoturismul nu trebuie lasat nesupravegheat in cazul in care sunt deschise geamurile, usile, portbagajul sau cheile in contact ori in interiorul masinii.

7.Tarife:

a.Proprietarul isi rezerva dreptul de a modifica tariful/zi sau a nu da inapoi diferenta de bani platita in avans in cazul in care clientul returneaza autoturismul mai devreme decat data specificata in prezentul contract.
b.Proprietarul isi rezerva dreptul de a cere bani in plus clientului in urmatoarele cazuri:
-autoturismul este returnat mai tarziu decat data si ora stabilita in contract;
-autoturismele sunt livrate/returnate cu rezervorul de combustibil full, 1/2 sau 1/4; orice diferenta in cazul in care autoturismul este inapoiat cu mai putina benzina va fi taxata cu 2 euro/litru;
-autoturismul trebuie livrat/preluat curat la interior si exterior. In cazul in care autoturismul este returnat in alte conditii decat a fost dat, clientului i se va percepe o taxa de 10 euro. In cazul in care autoturismul este inapoiat cu oglinzile zgariate se va percepe o taxa de 30 euro pentru polish;
-perioada minima de inchiriere este de 2-3 zile urmatoarele 3(trei) ore de intarziere vor fi taxate cu 15 euro/ora, iar in cazul in care se acumuleaza peste 3(trei) ore de intarziere clientului i se va percepe taxa de inchiriere a masinii pentru inca o zi;
-amenzile vor fi achitate de catre client;
-garantie pentru inchiriere este cuprinsa intre 200 euro si 300 euro. Garantia va fi returnata clientului in momentul in care autoturismul este returnat la fel cum a i-a fost inchiriat in conditii bune impreuna cu documentele si cheile masinii;
-in cazul deteriorarii, pierderii documentelor masinii sau cheilor clientul va pierde garantia;
-in cazul producerii de pagube asupra cauciucurilor, inclusiv cauciucului de rezerva clientul trebuie sa le repare; nerespectarea acestei regului duce la retinerea a 50 de euro din garantie pentru reparatii ulterioare a cauciucurilor;
-garantia se va pierde in cazul fortarii sau suprasolicitarii motorului, cutiei de viteze;
-garantia se va pierde in cazul zgarierii sau deteriorarii vopselei masinii, ori in cazul unor arsuri in interiorul masinii.

8.Asigurare:

a.Autoturismele au asigurare CASCO.
b.Clientul ar trebui sa aiba asigurare proprie de sanatate.
c.In cazul in care soferul se afla sub influenta alcoolului sau drogurilor si se produce un accident, clientul trebuie sa plateasca toate pagubele produse.

9.Proprietarul nu poate fi tras la raspundere in cazul in care clientul sufera un accident datorita neoperarii corecte a autoturismului.

10.Accident, avarie, furt:

a.Ambele parti sunt de acord sa sustina si sa protejeze interesele proprietarului si ale companiei acestuia de asigurare in cazul unui accident, furt sau avarie asupra autoturismului prin:”
-obtinerea numelui si adresei celor implicati in accident si a martorilor;
-sa nu abandoneze vehiculul fara a lua masuri de precautie necesare;
-notificarea imediata a proprietarului prin telefon chiar si in cazul unei avarii minore.
b.Documentele ce trebuie obtinute imediat de la Politie in cazului unui accident, avarie, furt:
-raportul Politiei ce trebuie sa contina:
-semnatura agentului constatator si stampila sectiei de Politie
-sa se specifice daca s-a condus sau nu sub influenta alcoolului in cazul unui accident sau o a doua Anexa pentru Compania de Asigurari semnate si stampilate.
-autorizatie de reparatie ce trebuie sa contina semnatura agentului constatator si stampila sectiei de Politiei respective.

11.Valabilitate: Clientul este de acord ca orice adaugare sau scoatere de conditii din acest contract vor fi considerate nule, in cazul in care nu sunt aprobate in scris de catre ambele parti.

12.Orice neintelegere intre cele doua parti asupra celor scrise in acest contract va fi rezolvata prin intelegere amiabila intre cele doua parti sau la Tribunalul Municipiului Bucuresti.

13.Livrarea in afara orasului. Livrarea are loc gratuit in oras si contra cost la Aeroportul Otopeni (20 euro).